The Best Streaming Software!
VIVO Rent A Car - Your car rental
Върни се   Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ > ДИСКУСИИ - Всичко за сателитната и наземната телевизия > ОБЩИ ДИСКУСИИ за цифрова телевизия

ОБЩИ ДИСКУСИИ за цифрова телевизия Мястото, където може да обсъждате всичко, за което няма обособен форум.

Отговори
 
Контрол над темата Търси в тази тема Начин на разглеждане
  #1  
Стар 28-07-2009
Аватара на ТИНТИН
ТИНТИН ТИНТИН не е на линия
Модератор
 

Дата на присъединяване: Mar 2009
Мнения: 4,148
Благодари: 362
Получил благодарност:
2,431 пъти в 1,521 поста
Сваляния: 71
Ъплоуди: 0
По подразбиране Световноизвестната Силви Вартан пее в родината си България

ПРИМАТА НА ФРЕНСКАТА ПОП МУЗИКА, НЕПОВТОРИМАТА СИЛВИ ВАРТАН 28 октомври (сряда), 20:00ч. в НДК, Зала 1
Концертът е включен в рамките на най-престижния музикален форум у нас - Мюзик Джем 2009
Силви Вартан е една от най-обичаните френски поп певици. Родена е в България през 1944г. и е една от първите рок дами на френската музика. Силви Вартан е приемана за най-активната изпълнителка от така наречените „йе–йе момичета”, а изпълненията й са съпроводени с впечатляваща шоу-денс хореография.
Очарователната певица достойно заема мястото на най-рок звучащата дама в своя жанр, откроявайки се с богатия си плътен глас и удивително чувство за ритъм. Силви Вартан многократно е канена за специални участия във френската и италианската национални телевизии. Заедно със съпруга си Джони Холидей през 60те и началото на 70те правят над петдесет забележителни концерта в престижната зала Олимпия в Париж. През последните няколко години гранд дамата на френската естрада се е насочила към изпълнение и записи на джаз балади на френски език.
Кариерата на Силви Вартан започва през 1961г. когато е едва 17-годишма, когато брат й Еди Вартан й предлага да запише песента “Panne d’essence” заедно с френския рок изпълнител Франки Джордан. Парчето се превръща в супер хит и въпреки, че името на Силви не е споменато в сингъла, песента все пак й осигурява пъвата покана за гост във френската телевизия. Заради крекхата й възраст, местната пресата й дават прозвището „туист гимназистката”.
Година по-късно, когато завърша училище, младата Силви е свободна да подпише договор с компанията Дека Рекърдс и да започне записите на своя първи самостоятелен албум. Заглавното парче “Quand le film est triste” се превръща в първия й най-силен хит и не след дълго талантливата Силви прави и своя първи солов концерт в зала Олимпия.
Скоро след това излиза и вторият хит на пвеицата – „Est-ce que tu le sais?”, кавър версия на песента на Рей Чарлз “What’d I Say”. Само шест месеца по-късно младата певица тръгва на турне из цяла Франция с легендата на френската естрада Жилбер Беко.
Албумът “Sylvie” излиза през есента на 1962г. Шест от тридесетте й песни, влизат в топ 20 на европейската класация. В късната зима на 1963 Вартан прави турне във Франция заедно с Джони Холидей и участва заедно с него във филма „От къде идваш, Джони?”.
По-късно през 1963, след официалното обявяване на годежа им по радиото, младата двойка дава бляскав прием за 200 000 души. В края на годината те заминават за Нашвил, Тенеси, за да запишат албум заедно с американската група Jordanaires.

Богатите вокали, струнните и духови инструментали в типичен Нашвил стил носят на албума огромен успех във Франция. Той включва „Тази вечер аз съм хубава” и „Ако пея”. Заедно с филма „ В търсене на идола”, „Тази вечер аз съм хубава” се продава в повече от милион копия в Япония.
През 1964 в Париж, Силви излиза равностойно на една сцена с Бийтълс и Трини Лопес. Вартан се появява нееднократно в телевизионни програми в Съединените щати - в шоуто на Ед Съливан,
предаванията Shindig! и Hullabaloo. Прави и международно турне, включващо Канада, Южна Америка и Полинезия. В Токио Силви изнася 13 концерта за 12 дни. БИЛЕТИ
Билетите за концерта ще бъдат на цени 30, 40, 50, 70 и 80 лева
Продажбата стартира на 3 август 2009 г. (понеделеник)
Прикрепени изображения
Тип файл: jpg silvi_vartan.jpg (40.6 КБ, 1 разглеждания)
Отговори с цитат
Sponsored Links
VIVO Rent A Car  Вземи своят Vu+ сега!  SatPlus
Отговори

Съобщения от Devil M
VIVO Rent A Car  

Тагове
България, Вартан, пее, родината, Световноизвестната, си, Силви


Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 1 (0 членове и 1 гости)
 

Подобни теми
Тема Започнал темата Форум Отговори Последно мнение
Thor 5 (0.8°W) от България? Пакостник Въпроси и отговори 14 16-12-2010 10:08
България - Англия themaster301 ДИРЕКТНИ ИЗЛЪЧВАНИЯ 5 03-09-2010 11:01
БЪЛГАРИЯ – ГРУЗИЯ Джак СПОРТ 4 19-10-2009 16:23
DTT - България berks ЕФИРНА цифрова телевизия [DVB-T] 0 14-05-2009 10:54
България се движи към DTT berks ЕФИРНА цифрова телевизия [DVB-T] 0 23-03-2009 11:10


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 14:00.


DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.