The Best Streaming Software!
VIVO Rent A Car - Your car rental
Върни се   Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ > ДИСКУСИИ - Всичко за сателитната и наземната телевизия > ПРИЕМНИЦИ за цифрова сателитна телевизия > IPBOX

 
 
Контрол над темата Търси в тази тема Начин на разглеждане
Prev Предишно мнение   Следващо мнение Next
  #1  
Стар 07-11-2008
Tiesto Tiesto не е на линия
форумец-ветеран
 

Дата на присъединяване: Feb 2008
Мнения: 509
Благодари: 12
Получил благодарност:
35 пъти в 23 поста
Сваляния: 8
Ъплоуди: 0
По подразбиране Първи впечетления от AB IPBOX 910 HD PVR

Така сега да започна, като цяло приемника е перфектен (погледнато hardware-но). Има си специален вентилатор, който е направен с цел охлаждане ! Приемника е винаги студен (без значение колко е работил). Същият този вентилатор е напълно безшумен ! Можеби засега един от недостатъците който виждам е, че в сегашният софтуер никъде няма опция за CARD READER (има опция само за CI слотовете). По отношение на софтуер преминах от оригинален на ABCOM, през последна версия на NLB (която също е доста стабилна, но незнам защо я махнах), сега съм с последен Sifteam 0.1.9. В Plugins има специален панел на Sifteam (нещо като blue panel при Dreambox). От този панел, може да се стартира и спира CAM (нещо което го може единствено в софтуера на Sifteam, а можеби и в софта на NLB, който не съм го разглеждал по обстойно) ! Наличие на сървър забелязах единствено в софтуера на Sifteam (вътре са разположени Camove, Settings, Plugins и какво ли още не, изобщо сървъра хич не е беден на файлове). Също има и скинове, които обаче не се различават почти от базовия скин (променят се само цветовете) ! Интересното за този вид приемник е възможността да се обновява софтуера по супер интелигентен начин (само с USB флашка). Интересното при този приемник е, че вместо както досега сме ползвали RS 232 кабел за почти всички операции които се извършват, тук се ползва най-вече USB и дори за обновяване на софтуер нестава с RS 232 кабел (самия image е направен да се слага през USB) ! Дистанционното на приемника е програмируемо (може да работи както с приемника, така с телевизора, а дори и да управлява ананлогова телелвизия - кабелна или ефирна). На дистанционното има бутони за Media Player-a (от където могат да се гледат филми, да се слуша музика и още доста неща - посредством USB флаш или Hard Disk). За съжеление версията на Incubus Camd, не работи коректно с IPBOX 910 HD PVR, и очакваме следващ релийз от Incubus (засега работи само с 900 и 9000) ! За сметка на това MGCAMD работи напълно и като емулатор и за шеринг. VFD дисплейа е нещо уникално добро. На този дисплей ви се дава инфорамация за всяка една операция която се извършва от приемника, дори и по време на обновяване на софтуер ! Друго предимство на IPBOX 910 HD пред например DM800 е наличието на HDMI порт (което е много по-добре за хора които не правят компромис със звука, а и не само заради това - HDMI си е най-добрият порт за High Definition. При IPBOX HDMI напълно поддържа HDCP защитата, не казвам че DVI при DM800 не поддържа HDCP - наскоро разбрах, че го поддържа) !

За всички които се интересуват от това, кога излиза енигмата за IPBOX, да поясня че това ще е края на този месец или най-късно началото на следващият (Декември)

Ето и видео от Enigma за IPBOX:

http://www.youtube.com/watch?v=AHi7i7B_7c8
Отговори с цитат
 

Съобщения от Devil M
VIVO Rent A Car  

Тагове
910, ab, hd, ipbox, pvr, впечетления, от, Първи


Активни потребители разглеждащи тази тема в момента: 2 (0 членове и 2 гости)
 

Подобни теми
Тема Започнал темата Форум Отговори Последно мнение
Първи стъпки с Dreambox 500 Jivko Уроци и съвети за начинаещи 48 18-09-2015 10:34
Първи HD мач от Холандия Стоян СПОРТ 4 31-10-2010 17:48
VU+ DUO - Първи впечатления Anthony VU+ 40 10-07-2010 23:49
Първи сняг, първи проблем Anthony Въпроси и отговори 79 18-03-2009 23:59
IPBOX 422 първи впечатления sky AB Com / DG Station 1 18-10-2008 21:26


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 15:38.


DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.