Виж само едно мнение
  #16  
Стар 19-01-2011
Аватара на mitko013
mitko013 mitko013 не е на линия
супер форумец
 

Дата на присъединяване: May 2009
Местоположение: Hamburg
Мнения: 110
Благодари: 27
Получил благодарност:
19 пъти в 16 поста
Сваляния: 102
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от Triax Вижте мненията
А бре Въйко...слаба ти е ракията май...

Човека има при приемника един кабел от дайсек 4/1 с 3 спътника и един кабел от друга антена. Има и още един четворен дайсек и търси начин как да ги комбинира.
Образно казано дайсек команда се разклонява(обединява) със сплитер. Схемата въобще не е сложна. Ако не я разбираш, ще трябва да почерпиш, че ме мързи да чертая...

Просто разклонява кабела от първия дайсек на 3 и ги свързва към същите входове на втория дайсек. Четвъртия вход е за допълнителната антена, която му е близко до стаята с приемника. По-вероятно е така да сработи. Ще му трябва само сплитер и 4 кабела по 50см. Цялата манипулация я прави при приемника, където са му двата кабела.

Сега затвори очи и ще ти обясня как сработва такова връзване.
Цъкаш на приемника спътник А -> приемника подава команда дайсек А -> близкия дайсек включва на вход А -> командата профучава през сплитера и отива при далечния дайсек -> далечния дайсек също включва на вход А където е вързан спътник А - воала!
По същия начин се получава и със спътници В и С.
Цъкаш на приемника спътник D -> приемника подава команда дайсек D - близкия дайсек включва на вход D където е вързана допълнителната антена със спътник D...
Благодаря за съвета ,мисля да го пробвам и ще кажа дали се е получило при този този вариант със сплитера.Честно да си призная се съмнявам ,че ще се получи,но ще се радвам ако стане и всичко заработи.
Отговори с цитат