Виж само едно мнение
  #5  
Стар 17-01-2024
Аватара на vasilstf
vasilstf vasilstf е на линия
форумец-ветеран
 

Дата на присъединяване: Mar 2012
Мнения: 2,199
Благодари: 584
Получил благодарност:
787 пъти в 533 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

От така описаното, паролата няма общо с BIOS-a, а е на харддиска. При форматиране на харддиска ще се махне, но и ще изтрие всичко, а веднъж криптирано е почти невъзможно да бъде възстановено след това.

За проблеми с полицията, всеки теглил торенти е потенциален престъпник и нарушава законите на всяка държава в ЕС, че и извън него. И има възможност да има проблеми с полицията. Истината е, че в "белите" държави наистина за една мп3-ка може да лежиш в ареста, а тук всички си затварят очите все още. Нелицензиран софтуер се хваща на секундата, ако компютъра има връзка с интернет. А в България няма компютър, който да няма пиратско съдържание - било то софтуер, музика, филми или други.

Това, че диска ти е криптиран, не е причина да имаш проблем със полицията. Както и не те спасява много-много, защото като стартира системата, имаш стотици бекграунд процеси, които изпращат информация навсякъде. Спасява те единствено при кражба или загуба на устройството - че е малко вероятно да ти използват данните. Достатъчно дълга парола и VPN също не те спасяват. Паролата се "разбива" за секунди, а VPN-а се проследява. Да не говорим какви мизерии могат да ти направят масово използваните "безплатни" впн-и, по които всички са полудели.

За да имаш проблеми с полиция, значи си направил или участвал в нещо нередно. А дали ще ти декриптират диска е въпрос на време, зависи от нивото на криприране.

Ползвай си лаптопа със здраве и не се филмирай с глупости. Чипа за който говориш в първия пост е пълна глупост. Има къде по-важни и реални неща, които трябва да те притесняват. А за твое успокоение и отговор на въпросите ти, трябва да изчетеш хиляди страници за RSA, public key, hash, различните файлови системи, VPN... Такива неща не се научават за няколко часа с питане във форума.
__________________
*** 80cm (13E - 19,2E - 23,5E) *** 80cm (0,8W - 1,9E) *** 60cm (39E - 45/46E) *** Zgemma H9 Combo *** Panasonic viera TX-L42E30E ***
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на vasilstf за този полезен пост :
digimp (17-01-2024)