Виж само едно мнение
  #35  
Стар 27-10-2021
Аватара на 111111
111111 111111 не е на линия
форумец-ветеран
 

Дата на присъединяване: Feb 2015
Мнения: 2,411
Благодари: 1,040
Получил благодарност:
1,048 пъти в 686 поста
Сваляния: 7
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от angelvarna Вижте мненията
Преди 6-7 години на събиране в заведение в с.Калиманци (на 16км от Варна), аз, жена ми, родителите ми - всички бяхме на Мтел/А1.
Аз и жена ми бяхме вече в заведението, обхват - никакъв. Не да е 1 черта - ами абсолютно никакъв, много трудно бе да се закачи телефон към клетка, да не говорим пък да може да се проведе разговор.

Родителите ми пътувайки към заведението с колата закъсват и също нямат обхват. Имали са късмет (тъй като са тръгнали и по-късно) още една кола от компанията ни да закъснее, та да мине и да ги види.

Гордейте се с мрежата на А1, ама на същото място и Теленор и Виваком имат обхват и при нито един от двата оператора не ми се е случвало това да съм на равно поле, недалеч от града и да няма абсолютно никакъв обхват.
Сега не знам как е при А1 и него село.

След тази случка с жена ми преминахме на Теленор и всичко бе супер докато не сменихме жилището, и обхвата пак взе да пада.

ПП.
В центъра на Варна, недалеч от катедралата вляза ли в сграда А1 - обхват няма. След безброй разговори с А1 се стигна до извода, че който искал може да си плати за инсталиране на мобилна станция за сградата и да си я захранва за собствена сметка.
Теленор и Виваком такъв проблем нямаха.

С карта на Теленор обаче като вляза в Кауфланд - обхват почти няма. За търсещите ме или излиза, че ми е изключен телефона, или звънят - вдигам и разговора се разпада.

Сега...с какви телефони сме пробвали: Apple iPhone, Samsung Galaxy 8, HTC, Huawei. Андроид телефоните са ползвани само с карти на Теленор и то общо за 1 година. През останалото време с карти на трите оператора - различни модели iPhone 5, SE, 6, 7, XR.
Проблема не е в телефоните, а в обхвата.

Какви клетки ползват нашенските оператори, как ги настройват и защо толкова рехави са им инвестициите в развитието на мрежата не знам.

Същото като с радио станциите докато пътувам по Черноморието (пък и навътре) - навсякъде хващам турски станции, българските ми се губят дори и в рамките на градовете.
Обхвата пада спрямо новите стандарти
и то почти логаритмично
Първа генерация обхват 14км до 5Г с невероятните 700 метра.
__________________
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.
Отговори с цитат