Виж само едно мнение
  #9  
Стар 26-01-2016
Валентин С. Валентин С. не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Jan 2016
Мнения: 7
Благодари: 0
Получил благодарност:
0 пъти в 0 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Освен кондензаторите от платката със захранването смених и някои кондензатори на другата платка. Бяха с понижен капацитет и повишен ESR (спрямо новите от магазина, не знам какъв им е бил ESR когато са ги слагали, може и такъв да е бил - не беше много висок).

След като смених и LNB конвертора заработи. Наложи се само да наместя вертикалното отклонение на антената (не беше достатъчно само хоризонталното - хоризонталното се оказа, че няма промяна, но защо вертикалното се промени... може би от деформация на стойката в резултат от ниските температури?).

Четох документацията за CA-9500 IR, обаче не разбрах могат ли да се добавят нови спътници или само може да се променят имената в менюто.

Пробвах да въведа ново име там, където има чертички в менюто (празни места), обаче нищо не става - няма списък с транспондери. Да не би да се налага и транспондерите ръчно да се въвеждат?

Настройките за LNB на другите спътници пак ли трябва да е uni (защото ползвам същия конвертор - той е само един)? В момента настройките са някакви други за някои от спътниците и въпреки това показват някои програми. Даже хваща и Astra 19Е, ако показва вярно името на спътника.

Учудва ме това, че Astra 19E е на няколко градуса встрани от Hotbird и въпреки това нивото на сигнала е почти същото като това от Hotbird (а аз си играх да наместя антената така, че сигналът на Hotbird да е максимален).

Последно редактирано от Валентин С. : 26-01-2016 на 23:38
Отговори с цитат