Виж само едно мнение
  #1  
Стар 21-06-2014
Аватара на Саян
Саян Саян не е на линия
Anime World Transwanderer
 

Дата на присъединяване: Jun 2014
Местоположение: Sofia
Мнения: 6
Благодари: 7
Получил благодарност:
1 път в 1 пост
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
Question Стара антена и крайно време за нова техника- съвети?

Здравейте =) Имам оборудване на около 20 годинки, почти колкото мен, израстнал съм със сателитна телевизия, но времената се менят и технологията се е развила сууупер много от тогава. А техниката ми вкъщи е отдавна занемарена.

Ето най-накратко случая ми:
  • Имам сат.антена с Ø120-40,... трябваше да я премеря
  • Имам outdated познания и доста бегли нови... колкото може човек да разбере за 3 дни четене по setcom и тук, т.е. не много защото нямам много време...
    Но като цяло хардуера винаги ми е бил по-трудната и туткава част. Веднъж имам ли го, със софтуер/настройки се оправям.. всъщност не оправям, това ми е най-приятната част. Не мога да си купя андроид устройство и да не го ънлокна/буутна. Предполагам и с Енигмата ще си поиграя доста.. това им е най-ху..отплесвам се.
  • Имам 47" LCD телевизор, на който единствено bntHD гледам в последно време.
  • Имам да отделя не повече от 250лв за приемник... =/
Ще гледам
19.2, Астра, най-вече, основно и мноого рядко Ойтелсат, но знам ли колко ще се запаля..
Качество искам максимално, но бюджета ми е малък..

Та, имам и маса въпроси:
1. Да използвам ли антената както е - тоест, има ли нужда от боя, други пръчки / държачи на конвертори и прочее или си е ОК и така?

2. Искам Enigma 2, но не знам кое е най-добрият избор. Накратко - моля да ми препоръчате за бюджет ~250лв. Надълго: Аз се спрях като че ли на CLOUD-IBOX2 HD ENIGMA2 -- 1080p, enigma2, broadcom процесор. Но от друга страна има за 160лв някакъв "iSpace C6" комплект, който пак е с Linux (не разбрах какъв) и си е цял комплект. Но няма процсора и предполагам има причина да е на тази цена. От трета гледна точка пък виждам разни за по ~300лв с линукси и примерно 2 тунера вместо един, ама какви са тези линукси и защо са ми два тунера ... =/

3. Какъв конвертор +/- стойка ще ми трябва за качествен сигнал. Нямам против да дам малко повече пари ако ще позволи в близко бъдеще с отделен приемник да се пусне и на друг телевизор сателитната... то всъщност аз на моя телевизор си имам сат. приемник, но не мисля и да го пробвам =) До колкото разбирам за моята антена ми е нужен флангов/фланц конвертор, които вървят около 40лв за двуизходен, но... този ок ли е? Има един черен, който се казва PRO и цената му е с +10лв, но в параметрите нииикаква разлика не виждам.

4. Мислите ли че е добре да се замисля за мотор? Аз съм израстнал с 19,2 и мнооого рядко сме въртяли на Ойтелсат.. не знам дали има смисъл. А и не е като да мога да я въртя навсякъде както виждате от снимките.

5. Предвид колко е заръждавяло всичко, чисто откъм конфигурация - мога ли да настроя енигмата да ми стриймва на някое устройство преди да съм нагласил антената още, защото.... ...едно време не че не беше забавно крещенето от прозореца на долния етаж нагоре, ама...
Благодаря предварително за отделеното време =)) !
Прикрепени изображения
Тип файл: jpg DSC_4063sm.JPG (97.6 КБ, 102 разглеждания)
Тип файл: jpeg DSC_4060_2sm.jpeg (166.7 КБ, 119 разглеждания)
Тип файл: jpeg DSC_4061_2sm.jpeg (111.0 КБ, 124 разглеждания)
__________________
We All, are some kind of family :!:
The world would be a better place if more ppl would think

Последно редактирано от Саян : 21-06-2014 на 00:49
Отговори с цитат